Llocs d'interès

Al costat de les grans masies esmentades, que han canviat de destinació, n’hi ha encara de notables com el Grau, els Bastons, la Cortada, el Buscàs o la Sala, aquesta una antiga casa forta amb murs d’època romànica, que continuen encara la clàssica tradició agrícola, bé que substituint-la cada vegada més per la ramadera.

El terme compta amb antics jaciments arqueològics entre els que destaca el dolmen del Pla del Boix i sobretot la gran muralla ibèrica dels segles IV i II a.C., refeta sobre bases més antigues que poden remuntar a l’època del bronze. Ens referim a la gran muralla del Brull, coneguda com el Montgròs, per ésser el nom d’un antic mas bastit sobre d’ella, de més d’un centenar de metres de llargada, amb torres i altres estructures de defensa. Es va descobrir el 1974 i la va excavar i adquirir la Diputació de Barcelona, que l’ha continuat estudiant i en part restaurant i ara és objecte de visites guiades.

Les esglésies de Sant Martí del Brull, de Sant Jaume de Viladrover i de Sant Cristòfol de la Castanya , són edificis romànics tots ells ben cuidats i conservats, dignes d’una visita.

Darrera actualització: 8.07.2022 | 11:53
Darrera actualització: 8.07.2022 | 11:53