Es posa en marxa una avançada estació meteorològica connectada al dipòsit municipal del Brull 

Dimecres, 28 de febrer de 2024

Aquesta setmana s’ha posat en marxa una nova estació meteorològica amb tecnologia punta que permetrà que El Brull sigui més resilient davant del canvi climàtic, gràcies a la precisió de les dades recollides i a la connexió amb el dipòsit municipal d’aigua.  
 
La nova instal·lació permet controlar a distància les captacions de Riu de Boix i Font de Faig i de tot el sistema de distribució de la xarxa municipal d’aigua, des de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) del Brull fins al dipòsit de Sant Jaume de Viladrover, garantint la qualitat i la quantitat del subministrament d’una manera eficient, segura i còmode. 
 
Per altra banda, l’estació compta amb un ampli ventall de sensors per a la recollida de dades sobre la temperatura, la humitat, la pressió atmosfèrica, la radiació solar, les precipitacions i el vent. Una informació pública que s'actualitza cada cinc minuts i que és accessible des de MeteoBrull, al web municipal, i també des de MeteoGuilleries. Properament també es podrà consultar la informació al portal MeteOsona
 
Instal·lada sobre el dipòsit municipal del Brull, l’estació meteorològica també proporciona imatges d’alta resolució mitjançant una càmera de nova generació que s’ha ubicat sobre l’edifici de l’ajuntament.  
 
L'equipament, que ha tingut un cost de 54.272,47 euros, ha estat finançat gràcies a la subvenció de la reserva de la biosfera del Montseny procedent del fons europeu Next Generation. 

Darrera actualització: 25.03.2024 | 16:33