El Brull instal·la un control d’accés intel·ligent a l’àrea d’aportació

Dimarts, 20 de febrer de 2024

La Mancomunitat segueix incorporant sistemes intel·ligents en les àrees d’aportació o emergència dels diversos municipis per estar a punt per implementar un sistema de pagament per participació o generació.

Aquest dilluns, 19 de febrer, ha entrat en funcionament el nou sistema de tancament per controlar l’accés a l’àrea d’aportació de residus d’ús exclusiu pels veïns i veïnes del municipi (ubicada al camí de La Pista).

Aquest nou sistema digitalitzat segueix el desplegament iniciat fa mesos en diversos pobles de la Mancomunitat amb l’objectiu d’incrementar els índex de recollida selectiva –actualment són d'un 82%- i continuar cuidant l’entorn gràcies a la cooperació amb la ciutadania, tal com remarca el president de la Mancomunitat La Plana i alcalde del Brull, Pere Medina Serrahima.

Per poder fer servir l’àrea cal seguir totes les indicacions que es presenten a continuació i registrar-se al sistema app Komtainer que permet saber qui accedeix a l’àrea d’aportació i els residus que hi diposita per estar a punt per implementar el sistema de recollida per un pagament per participació o generació.

Què es pot portar a l’àrea d’aportació?

  • Matèria orgànica, reciclables i resta.
  • Està totalment prohibit dipositar-hi voluminosos, restes vegetals, residus especials, ramaders o agrícoles. Per a aquestes deixalles cal utilitzar les vies de gestió de deixalles corresponents.

Com es pot accedir a l’àrea d’aportació?

  • Donar-se d'alta al sistema Komtainer a través de l'enllaç QR del fulletó que heu rebut a casa o que trobareu a la porta de l'àrea d'aportació.
  • Accedir a l'app de Komtainer Lite a través del mòbil.
  • Obrir l'àrea d’aportació amb el mòbil. Amb l'app oberta –i havent donat permís per tenir disponibles la ubicació- i el bluetooth activat, caldrà acostar el mòbil a la porta d'entrada de l'àrea i després de clicar el candau s'obrirà. Un cop a dins, cal seleccionar a la pantalla del mòbil els que s’estan dipositant.

Per a més informació o dubtes es pot trucar a l’Ajuntament del Brull al telèfon 938 840 041 escriure a elbrull@elbrull.cat.

La Mancomunitat, braç executor dels pobles que la formen

La Mancomunitat és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, que està formada per 13 pobles -12 d’Osona i un del Vallès Oriental-.
La cooperació dels pobles mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau) garanteix l’execució dels serveis públics de cada Ajuntament o EMD amb eficiència i qualitat.
Des de la Mancomunitat també s’ofereix el servei de recollida d’escombraries porta a porta a Collsuspina (Moianès) i El Figaró-Montmany (Vallès Oriental).

Darrera actualització: 20.02.2024 | 18:28