El Brull es compromet amb la gestió pública de l’aigua unint-se a l’AMAP   

Dimecres, 13 de març de 2024

La integració en l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) busca reforçar l’eficàcia i la sostenibilitat en el subministrament d’aigua la municipi.

El Brull ha ratificat en sessió plenària la seva adhesió a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP). Aquesta entitat, creada el 31 de gener de 2018, es dedica a la promoció i suport de la gestió pública de l'aigua, oferint recursos i coneixement als municipis que busquen aquest model de gestió.  
 
Amb El Brull, l'associació arriba una setantena de membres, inclouent-hi 59 municipis com Barcelona, Girona, Manlleu, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Tona, Torelló, o Sobremunt, així com empreses públiques com Onaigua, i entitats, cobrint gairebé la meitat de la població catalana. 
  
L'AMAP proporciona una àmplia gamma de serveis als seus membres, incloent assistència tècnica, formació, i guies ràpides per a la gestió eficient de l'aigua. A més, treballa per incidir en les polítiques públiques, col·laborant amb xarxes a nivell nacional i internacional i impulsant iniciatives legislatives que promoguin una gestió equitativa i sostenible del recurs hídric. 

L’alcalde Pere Medina Serrahima explica que la participació del Brull en l'AMAP obre la porta a un ventall d'oportunitats per millorar la gestió de l'aigua al municipi, des de l'optimització de les tarifes fins a la implementació de polítiques de tarifació social, assegurant així l'accés a l'aigua com un dret bàsic per a totes les persones que hi viuen. Amb aquest moviment, El Brull reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat, la justícia social i la responsabilitat mediambiental, posicionant-se com un dels municipis referents en la gestió pública de l'aigua al nostre país. 

Darrera actualització: 13.03.2024 | 18:45