Obert el període de sol·licituds per a subvencions de lloguer per a persones d’entre 36 i 64 anys

Dimarts, 16 d’abril de 2024

La Mancomunitat La Plana gestionarà i assessora les ajudes fins al 10 de maig i oferirà atenció presencial als diversos pobles mancomunats i a les oficines de la Manco

La Mancomunitat La Plana comença la tramitació d’ajuts per al pagament del lloguer destinades a la franja d'edat de 36 a 64 anys –es té en compte l’edat de qui ho sol·licita en data 26 de febrer de 2024-. Aquestes ajudes formen part d'una iniciativa més àmplia de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per oferir suport econòmic a diferents grups d'edat. El període de sol·licituds estarà obert fins al divendres 10 de maig.


Després de les convocatòries dirigides a majors de 65 anys i a menors de 35, arriba ara el torn de la franja intermèdia. Les persones interessades poden optar a subvencions que varien entre el 20% i el 40% de l'import del lloguer, depenent de l'esforç econòmic que suposi per a cada unitat de convivència.


Les sol·licituds per a aquesta ajuda es poden tramitar tant de manera presencial com telemàtica, tot i que es recomana optar per la tramitació en línia a través d’aquesta web, donada la curta durada de la convocatòria.


Aquesta és una oportunitat clau per a aquelles en situació de vulnerabilitat o en risc d'exclusió social, ja que la Mancomunitat també gestionarà les sol·licituds per a aquest col·lectiu, independentment de si ja eren beneficiaris de la convocatòria de l'any anterior o no. Una mesura que pot ajudar a alleujar la càrrega del lloguer i millorar la seva qualitat de vida.


En cas de voler rebre informació o assistència sobre la tramitació dels ajuts podeu trucar al 938 125 445 o escriure a borsahabitatge@mancoplana.cat. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 10 de maig i es farà atenció presencial als diferents pobles i a les oficines de la Mancomunitat.


Pere Medina Serrahima, president de la Mancomunitat, exposa que posar a disposició el servei d’habitatge és un pas més per cuidar les persones i ajudar a obtenir subvencions que reverteixen en facilitar el dret a l’habitatge.


Més informació sobre els ajuts de la Generalitat de Catalunya en aquest enllaç.

Protegir el dret a l’habitatge

Vetllar perquè la ciutadania dels 13 pobles de la Mancomunitat tinguin accés a l’habitage, incloent-hi ajuts i programes de suport, és un dels objectius estratègics del Pla d’Acció Mancomunat (PAM) per cuidar les persones.

La Mancomunitat, braç executor dels pobles que el formen

La Mancomunitat és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, que està formada per 13 pobles -12 d’Osona i un del Vallès Oriental-.

La cooperació dels pobles mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau) vetlla per l’execució dels serveis públics de cada Ajuntament o EMD amb eficiència i qualitat.

Darrera actualització: 2.05.2024 | 11:24