Nou espai web per consultar les defuncions que atenen els serveis funeraris de la Mancomunitat

Dijous, 2 de novembre de 2023

L’obituari digital és un primer pas perquè en un futur es puguin enviar flors i condolences perquè quedin recollides en un llibre digital

Coincidint amb Tots Sants, la Mancomunitat La Plana estrena un nou obituari web que permet consultar les defuncions, l’horari i la sala de vetlles per poder donar el condol a les persones més properes en els moments més sensibles.
El president de la Mancomunitat La Plana, Pere Medina Serrahima, destaca que és un pas més per millorar els únics serveis funeraris públics mancomunats que existeixen al país. A més, remarca que són dels serveis que ofereix la Manco més ben valorats per la ciutadania.
El nou servei està pensat perquè en un futur es pugui arribar a enviar flors a través del web o crear un llibre de condolences en línia.
Actualment, des dels serveis funeraris de la Mancomunitat s’atenen unes 240 defuncions a l’any i es gestionen els tanatoris de Taradell i Tona.
Balenyà, El Brull, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau, són els 12 pobles que ofereixen serveis funeraris públics a través de la Manco.

Cotxe funerari elèctric


El mes de juny la Mancomunitat ha incorporat un cotxe funerari elèctric gràcies a la subvenció de 72.000 euros rebuda a través de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) en el marc del programa Moves, del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu.
El president de l’ens referma l’aposta per cuidar l’entorn i reduir la petjada de carboni amb accions que fomenten la sostenibilitat des dels diversos serveis
mancomunats.
El nou vehicle se suma al ja existent i facilita que es pugui oferir un servei funerari continuat de 24 hores tots els dies de la setmana.

Darrera actualització: 2.11.2023 | 08:48