Tornen les caminades gratuïtes adreçades a majors de 60 anys durant la primavera

Divendres, 9 de febrer de 2024

El programa “Camina a la tardor +60” executat per la Mancomunitat La Plana ajuda a les persones de més de 60 anys a promoure l’activitat física, conèixer millor l’entorn natural i reforçar els vincles entre persones de diferents pobles mancomunats

Promoure un envelliment actiu i donar a conèixer el territori que envolta els pobles de la Mancomunitat és el doble objectiu del “Camina a la tardor +60”, que s’adreça a majors de 60 anys que viuen als 13 pobles de la Manco.

Vuit caminades gratuïtes entre els mesos de febrer i maig ajudaran a descobrir millor l’entorn i racons històrics mentre es promouen els vincles entre persones de poblacions veïnes. Pere Medina Serrahima, president de la Mancomunitat, destaca els avantatges d’aquesta proposta tant pel benestar físic com emocional.

Camina a la tardor +60 és una iniciativa engegada fa dos anys que permet arribar a persones que no participaven en d’altres propostes adreçades a majors de 60 anys.

Totes les caminades començaran a dos quarts de 10 del matí en el punt de sortida indicat i acabaran en el mateix indret al voltant de la 1 del migdia. Cal tenir en compte que el desplaçament fins al punt de trobada va a càrrec de les participants.

Les inscripcions estaran obertes fins a tres dies abans de cada sortida en cas que no s’hagin exhaurit les places i s’adjudicaran per rigorós ordre d’inscripció. Per apuntar-se només cal enviar un whatsapp als números 626 571 395 o 638 710 861, o trucar al 938 125 445.

  • Divendres 23 de febrer. Sant Martí de Centelles. El castell de Sant Martí de Centelles.
  • Divendres 8 de març. Folgueroles. Els voltants de l’ermita de Sant Jordi de Puigseslloses.
  • Divendres 22 de març. Seva. Sortida pels boscos de Figueroles.
  • Divendres 5 d’abril. Taradell. Ruta per les margues i els molins.
  • Divendres 19 d’abril. Muntanyola. Sortida per les masies de Muntanyola.
  • Divendres 26 d’abril. Aiguafreda. El camí dels maquis al seu pas per Aiguafreda.
  • Divendres 17 de maig. Tona. Per la ruta dels turons.
  • Divendres 31 de maig. Viladrau. Un tomb pels molins.

 

Les rutes estan organitzades des del Programa d’Envelliment actiu de la Mancomunitat La Plana i compten amb el suport de Diputació de Barcelona.


Fer salut, conèixer l’entorn i reforçar els vincles


Un 89% de les persones que han participat en les anteriors edicions del Camina +60 -tardor o primavera- ha conegut gent nova amb qui vol seguir fent activitats d’aquest tipus. D’aquestes, 1 de cada 3 persones s’ha apuntat sola a les caminades i no coneixia la ruta proposada. La resta de participants s’han inscrit en companyia d’amistats o familiars.


La Mancomunitat, braç executor dels pobles que el formen

La Mancomunitat és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, que està formada per 13 pobles -12 d’Osona i un del Vallès Oriental-.

La cooperació dels pobles mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau) garanteix l’execució dels serveis públics de cada Ajuntament o EMD amb eficiència i qualitat.

Darrera actualització: 9.02.2024 | 10:58