Reunió amb els Mossos d’Esquadra per a la prevenció de robatoris a domicilis

Dimarts, 17 de gener de 2023 a les 00:00

L’alcalde del Brull, Pere Medina, va participar a la reunió convocada pels Mossos d’Esquadra per explicar el paquet de mesures preventives i reactives per fer front als robatoris als domicilis de la zona.

A la reunió, que va tenir lloc el passat 29 de novembre al Consell Comarcal d’Osona, hi van participar també els alcaldes de Sant Julià de Vilatorta, el Brull, Tona i Centelles i les alcaldesses de Seva i Taradell.
També hi van ser presents la directora dels Serveis Territorials d'Interior a la Catalunya Central, Elena Roca, i els caps de l'ABP Osona dels Mossos d'Esquadra.

Els Mossos d’Esquadra van explicar les mesures preses per fer front a l’increment habitual d’aquest tipus de robatori coincidint amb el canvi a l’horari d’hivern, com ara controls de pas, patrullatge de prevenció, enviament de díptics als ajuntaments i xerrades sobre consells de seguretat per a veïns i veïnes. 

Els Mossos van mostrar la seva disposició a realitzar xerrades i reunions amb comunitats de veïnes i veïns sempre que calgui per treballar la divulgació i consells de seguretat. També van informar que si bé en època d’horari d’hivern s’incrementen els robatoris a domicilis, les xifres mostren un descens d’aquest tipus de delicte els últims anys.

Els robatoris acostumen a tenir lloc entre les 18h i les 23h i els lladres acostumen a entrar per portes del darrere de carrers propers a zones boscoses. En general, s’emporten joies i diners. En cas que s’enxampi in fraganti els autors del robatori, acostumen a fugir sense resistència violenta. 

Darrera actualització: 17.01.2023 | 11:50