Onaigua es farà càrrec de la gestió de l’aigua del Brull

Divendres, 28 de gener de 2022

Es preveu que al 2n trimestre d'aquest any, l'empresa pública Onaigua es faci càrrec de la gestió municipal, creada per aquest propòsit.

El Brull va ser el primer municipi en què el Consell Comarcal d'Osona es fes càrrec de la gestió de l'aigua a causa de la complexitat de les tasques que comporta, així com la responsabilitat.

Ja són varis els municipis de la comarca que externalitzaran aquest servei sense que ho presti una empresa privada. Ja estan licitades i adjudicades les obres del sobreeixidor del pantà de les illes, amb un import de 149.000 euros i les obres començaran aviat.

Està previst que s'acabi el mes de juny.

Per sumar forces en la gestió pública de l'aigua, diversos municipis de la comarca d'Osona s'han unit per crear la primera empresa 100% pública de gestió d'aigua fins a les cases. El Consell d'Alcaldes d'Osona va aprovar per unanimitat l'informe previ d'establiment del servei públic d'aigua en baixa.

De moment, l'Ajuntament del Brull ja s'ha compromès a delegar la concessió del subministrament de l'aigua a la nova empresa pública.

Darrera actualització: 24.10.2022 | 11:59