Mig any de recollida d'oli vegetal amb contenidors

Dilluns 04/03/2019

Ja fa mig any que s'ha posat en funcionament el servei de recollida d'oli vegetal mitjançant contenidors al carrer als municipis de la Mancomunitat La Plana de Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Viladrau i l'EMD Sant Miquel de Balenyà.

L'objectiu és recollir l'oli vegetal que s'utilitza per cuinar, amanir o que prové de les llaunes de conserva per poder-lo reutilitzar. El procediment és tan senzill com posar l'oli vegetal usat en envasos de plàstic tancats, com ampolles de plàstic, i dipositar-los al contenidor específic instal·lat a la via pública dels municipis. Un gestor autoritzat ho recull i n'obté biodièsel.

En aquest mig any que porta en funcionament aquest sistema de recollida d'oli vegetal amb contenidors s'ha recollit més d'una tona i mitja d'oli, evitant que aquest acabi anant a les canonades i contaminant el mar i els rius.

Volem agrair la col·laboració de tots els ciutadans implicats en aquest nou servei de recollida de l'oli vegetal i animar a seguir utilitzant-lo.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 02/11/2020 16:50