Les muralles del Montgròs

Dimecres 31/08/2016
Alzines, roures, pins... Quan aixequeu la vista entre els arbres us sorprendrà la imponent fortificació. I encara us estranyarà més trobar aquest conjunt monumental entre un bosc tan espès. Però anem a pams: On ens trobem? Què hi feien aquí els ibers?

Per Marc Guàrdia

Sobre una península rocosa d'unes 9 hectàrees, és on trobem emplaçada la fortificació del Montgròs. Aquesta plataforma reuneix unes condicions excel·lents, tant de defensa com de control de les principals vies de comunicació. A nivell defensiu, està protegida de manera natural per uns potents penyassegats que l'envolten gairebé completament. L'únic punt d'accés possible és on els ibers concentraren els seus esforços per construir la imponent fortificació.

Totes les visites a les muralles del Montgròs, equipament del Parc Natrural del Montseny, surten des del Centre d'Informació de la Rectoria del Brull, al costat de l'església. Acompanyats per un arqueòleg ens dirigirem amb els cotxes particulars fins al jaciment situat a 4,5 km. Allà disposem d'un ampli pàrquing per deixar els vehicles. Començarem la visita introduint-nos al món dels ibers i passejarem per les restes desentrellant els secrets que amaga la imponent muralla.
 

Imatges i vídeos

Un moment de la visita
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 02/11/2020 16:50