La Mancomunitat promou les taules dels Polígons d’Activitats Econòmiques per incentivar el desenvolupament econòmic

Divendres, 22 de març de 2024

Els espais de trobada esdevenen un espai d’interlocució, diàleg, reflexió i treball conjunt entre empreses i l’administració local

Les taules del Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) s'han convertit en un element clau per al desenvolupament econòmic i la millora de l'entorn empresarial. Es tracta d’un espai de cooperació público-privada, on les empreses i l'administració local poden dialogar, reflexionar i treballar conjuntament per abordar les necessitats i interessos comuns.

Des de fa uns anys, la Mancomunitat La Plana –com a braç executor dels ens mancomunats ha promogut la creació de taules d'empreses dels PAE del terrritori. L'objectiu principal és establir un canal directe de comunicació entre les empreses i l'administració local, facilitant la identificació de problemàtiques i la cerca de solucions conjuntes.

Tot i que en alguns dels pobles mancomunats encara no hi ha associacions constituïdes formalment, la Taula del polígon de l’Avellanet de Sant Miquel de Balenyà, O la dels polígons de Tona, impulsada per la regidoria de Desenvolupament Local amb el suport de la Mancomunitat, esdevenen un marc ideal per discutir temes rellevants com la mobilitat i l'aparcament, entre altres qüestions.

Recentment, empreses del polígon Les Goules i representants de la Mancomunitat i l’Ajuntament de Tona s’han reunit en aquesta població d’Osona trobar solucions a les necessitat de millora d’aparcament i de mobilitat. La trobada ha estat valorada molt positivament per les empreses, ja que permeten abordar qüestions que afecten el seu dia a dia i contribueixen a millorar les condicions de treball i convivència empresarial.

El president de la Mancomunitat, Pere Medina Serrahima, remarca que la cooperació público-privada és clau per al desenvolupament del territori tal com es defineix en l’eix de cuidar el progrés del Pla d’Acció Mancomunitat (PAM). Una manera de fer i treballar que reflecteix l’essència de la Manco per contribuir al creixement econòmic i sostenible del territori.


La Mancomunitat, braç executor dels pobles que el formen

La Mancomunitat és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, que està formada per 13 pobles -12 d’Osona i un del Vallès Oriental-.

La cooperació dels pobles mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau) garanteix l'execució dels serveis públics de cada Ajuntament o EMD amb eficiència i qualitat.

Darrera actualització: 22.03.2024 | 08:43