La Mancomunitat La Plana modifica els seus estatuts que els Ajuntaments han de ratificar

Divendres, 17 de març de 2023

L’assemblea general de la Mancomunitat La Plana ha aprovat per unanimitat modificar els seus estatuts. Ara, els ens mancomunats tindran fins al 27 de maig per ratificar el projecte d’estatuts en els plens corresponents.

La modificació aprovada el passat 16 de març es va iniciar fa gairebé quatre anys quan es va decidir encarregar la redacció d’uns nous estatuts a una comissió tècnica i política. És la tercera vegada que l’ens supramunicipal modifica els seus estatuts. La primera va ser el 2005, amb entrada en vigor el 2009; i l’any 2014 per haver-se d’adaptar segons fixava la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL).

El president de la Mancomunitat i alcalde del Brull, Pere Medina, va remarcar la voluntat que la Mancomunitat continuï garantint la qualitat de vida amb serveis públics per a la ciutadania i que els nous estatuts poden ajudar a prestar-ne més garantint l’eficàcia i l’eficiència que dona la suma de més de 32.000 habitants.

Els nous estatuts milloren la representació i participació en els òrgans de govern de la Manco. A més, suposa una adaptació d’un ens que fa 40 anys va ser pionera i que a dia d’avui vol fer un nou pas endavant cap al futur.

Darrera actualització: 12.04.2023 | 17:16