La Mancomunitat inaugura la nova planta de compostatge i nova identitat

Dijous, 30 de març de 2023

El President de la Mancomunitat La Plana i alcalde del Brull, Pere Medina, al costat de diverses autoritats locals,  del Director de l’Agència Catalana de Residus, Isaac Peraire, i de la secretària general d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, van inaugurar dijous 30 de març la nova planta de compostatge de la Mancomunitat.

La nova instal·lació completa el cicle de gestió dels residus orgànics i permetrà tractar 1500 tones anuals de fracció orgànica de les 4600 que es reben, la qual cosa significa doblar la quantitat que es processava fins ara. Pere Medina, que va tenir un record per a Ferran Teixidó en la seva intervenció, va assegurar que la Mancomunitat tornava a ser, una vegada més, un exemple de cooperació i treball de municipis.

La Planta ha costat 1.533.922 euros, dels quals 1 milió ha estat subvencionat per l’Agència de Residus de Catalunya. Els residus orgànics que es tractaran a la planta són els que els veïns de la Mancomunitat seleccionen amb el porta a porta que es va implementar el 2001 i que els ha convertit en un referent a Catalunya, aconseguint un 82% de recollida selectiva, molt per sobre de la Mitjana que estableix la UE del 55% per al 2025. Amb la nova planta, el compostatge es realitzarà agrupat a la mateixa zona en una instal·lació tancada, que evitarà males olors.

A més, també renova identitat. Aquesta reflecteix l’essència de la unió de dues mans entrellaçades que, al mateix temps, formen una “m” i que vol reflectir la missió i la visió de seguir treballant, com ara fa 40 anys, per cuidar les persones, els pobles, l’entorn i el progrés.

Darrera actualització: 12.04.2023 | 17:12

Imatges