Èxit del Projecte Brúixola de la Mancomunitat per facilitar la transició acadèmica i laboral del jovent

Dijous, 8 de febrer de 2024

El Projecte Brúixola compta amb indicadors d’avaluació perquè els agents que en formen part puguin detectar oportunitats de millora per acompanyar el jovent d’entre 16 i 29 anys.

Prevenir l’abandonament escolar i construir trajectòries personalitzades, tant educatives com laborals, a joves d’entre 16 a 29 anys és l’objectiu del Projecte Brúixola de la Mancomunitat, una iniciativa nascuda fa quatre anys.
La col·laboració entre professionals del Servei de Joventut, professorat dels centres educatius de secundària, tècniques del Servei Local d’Ocupació, i educadores socials, facilita un acompanyament integral i simplifica l’accés als recursos disponibles gràcies a un model de finestreta única.
El model es consolida i les xifres del 2023 recullen l’impacte positiu del projecte. Més de 500 joves de secundària -3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat- de tres centres educatius (Institut Escola Carles Capdevila de Balenyà, Institut de Taradell, i Institut de Tona) han participat en 15 tallers d’orientació universal.
Paral·lelament, 165 joves s’han beneficiat d’un acompanyament personalitzat per afavorir la transició acadèmica i/o laboral.
Pere Medina Serrahima, president de la Mancomunitat, destaca que l’èxit del projecte rau en l’estreta col·laboració amb els centres educatius, la cooperació i la suma de sinèrgies, una manera de fer que forma part de l’ADN de la Manco.
El Projecte Brúixola disposa d’eines de seguiment per avaluar-ne l’eficàcia i identificar àrees de millora. És per això que s’avalua conjuntament amb els diversos agents implicats per seguir avançant i posar al jovent al centre de les polítiques.

La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.


La Mancomunitat, braç executor dels pobles que el formen

La Mancomunitat és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, que està formada per 13 pobles -12 d’Osona i un del Vallès Oriental-.
La cooperació dels pobles mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau) garanteix l’execució dels serveis públics de cada Ajuntament o EMD amb eficiència i qualitat.

Darrera actualització: 8.02.2024 | 13:55