Entre tots fem un ús responsable de l’aigua

Dimarts, 20 de juliol de 2021

La primavera de 2021 ha estat una estació seca a tot el país. La precipitació ha estat inferior al 50% de la precipitació mitjana a la nostra àrea d'influència més directe.

A les estacions meteorològiques de Vinebre (Ribera d'Ebre) i Cabanes (Alt Empordà) ha estat la primavera més seca dels seus 22 i 28 anys de dades, respectivament. Cal destacar també, que la primavera ha estat poc nivosa i, partint d'un hivern amb un gruix de neu inferior a la mitjana, el gruix mitjà ha estat dels més baixos de les darreres primaveres al Pirineu.

Aquesta escassetat de precipitacions durant la primavera d'enguany està provocant que els cabals de les captacions d'aigua que abasteixen el nostre dipòsit de capçalera cada cop siguin menys abundants, i això ens obliga a estar alerta i fer seguiment diari del nivell de les nostres reserves d'aigua.

Us demanem que feu un ús responsable de l'aigua durant els mesos vinents, a l'espera que un episodi de precipitacions abundants faci recuperar el cabal de les nostres captacions i retornem als nivells de reserves d'aigua normals.

Darrera actualització: 24.10.2022 | 11:59