El Parc Natural del Montseny i l'empresa Anell soterren una línia elèctrica al Brull per evitar l'electrocució d'aus

Dijous, 22 de desembre de 2022 a les 00:00

El Parc Natural del Montseny juntament amb Anell, l’empresa de distribució d’energia elèctrica del grup Estabanell, han soterrat un tram d’uns 400 metres de línia elèctrica al Brull, entre les masies de la Sala i del Boix.

L’actuació té l’objectiu d’evitar l’electrocució d’aus, un dels principals motius de mortalitat de moltes espècies amenaçades d'ocells a Catalunya. El cost de les obres ha estat de 93.870,80 euros, una tercera part del qual (29.378,80 euros) finançat per la Diputació de Barcelona, i la resta (64.492 euros), per l’empresa Anell.

El cost total d’aquesta obra ha estat de 93.870,80 euros, dels quals una tercera part (29.378,80 euros corresponents als treballs d’obra civil) els ha aportat la Diputació de Barcelona i la resta, 64.492 euros corresponents al treballs elèctrics, els ha finançat l’empresa Anell.

Les obres han consistit en el soterrament d’un tram d’uns 400 metres de línia aèria i la substitució de l’actual transformador d’intempèrie, instal·lat en un suport metàl·lic al costat de la masia del Boix, per un nou centre transformador compacte instal·lat a un marge del camí. S’han substituït vuit suports antics de fusta i un de metàl·lic per tres nous suports metàl·lics de gelosia. Aquest projecte ha permès millorar la qualitat de les condicions del servei de subministrament elèctric i reduir significativament l’impacte d’aquesta infraestructura sobre el medi natural i el paisatge de l’espai natural protegit.

Aquesta acció es fa en el marc del conveni per a l’aplicació de mesures antielectrocució per a les aus en línies elèctriques de distribució, en l’àmbit del Parc Natural del Montseny i la seva àrea d’influència, signat el 2005 per la Diputació de Barcelona, Anell, la Fundació Miquel Torres i la Universitat de Barcelona.

Darrera actualització: 27.12.2022 | 10:14