El Museu d'Arqueologia de Catalunya presenta una guia sobre els ausetans, pobladors del Montgròs

Dissabte 24/02/2018

La guia ‘Ausetans' presentada aquest mes de febrer pel Museu d'Arqueologia de Catalunya forma part d'una col·lecció de set guies que tracten els 23 jaciments inclosos a la Ruta dels Ibers, entre els quals s'hi troba el jaciment del Montgròs, al Brull.

La col·lecció porta per nom ‘Històries Ibèriques' i s'orienta a un públic extens per motivar la curiositat sobre aquesta civilització que va dominar el territori peninsular abans de l'arribada dels romans. A més, promou la descoberta de nous atractius turístics i culturals vinculats als jaciments. A l'actual comarca d'Osona, el poble iber que hi va ser present van ser els ausetans. A la Ruta dels Ibers, hi són presents els jaciments del Casol de Puigcastellet, de Folgueroles; l'Esquerda, de Roda de Ter, i El Turó del Montgròs, del Brull.

La redacció de la guia dedicada als ausetans ha anat a càrrec de l'escriptor i crític literari Julià Guillamon. Cada guia té un preu de 6 euros i es pot adquirir el lot de set guies per un preu total de 30 euros al Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 30/12/2019 11:43