El Brull participa en la creació de la plataforma “País Rural”, a Montblanc

Dilluns 27/07/2020

L'Ajuntament del Brull ha participat en la constitució de la plataforma “País Rural” a Montblanc amb la defensa dels drets del territori com a principal objectiu.

L'entitat País Rural, creada pels contraris a la recent aprovada Agència de la Natura, s'ha constituït amb la voluntat d'influir en el desplegament i en la redacció dels estatuts del nou ens públic, creat pel Departament de Territori. Aquesta plataforma, que té el suport de prop d'un centenar d'alcaldes i representants, busca tenir pes en la redacció de les futures lleis i normatives que tinguin una incidència directa sobre el territori.

Els assistents a la reunió han estat d'acord que la plataforma no ha de ser un moviment polític, sinó un “moviment rural”, que tindrà com a objectiu fer pedagogia al territori perquè la ciutadania conegui les conseqüències que comporta la creació de l'Agència de la Natura que es planteja.

L'associació pretén que els municipis puguin decidir el seu futur de forma autònoma, acabar amb els greuges, el desequilibri territorial i el despoblament rural.

Entre altres objectius, es marca el de potenciar el desenvolupament rural sostenible i promocionar els productes de proximitat. País rural també demana que la revolució digital i les infraestructures arribin arreu.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 02/11/2020 16:50