El 9 Nou recull les queixes dels veïns del Brull arran de la massificació del Montseny

Diumenge 01/11/2020

Josep Brunet, de la finca de Can Brudon del Brull, ha explicat al diari El 9 Nou com ha afectat la massificació al Montseny a la seva finca. Recollim l'article com a mostra de tot el que està passant.

Josep Brunet té un ramat amb un centenar d'ovelles i cabres que pasturen en terres properes al camí que va cap al Matagalls. “La gent puja amb els gossos deslligats tot i l'ordenança que hi ha que no ho permet. I n'hi ha que en porten tres o quatre”, explica.

De vegades empaiten el bestiar i, fins i tot, alguna ovella ha arribat a patir alguna mossegada de gos. A casa, en té una que es recupera d'un atac. “Aquesta encara ho podrà explicar. N'hi ha hagut moltes que no”, diu. “Tenim un problema grandiós. La situació és gravíssima”, diu Brunet, que calcula que haurà perdut una dotzena de caps de bestiar aquest any, tres o quatre vegades més que els anys anteriors. “Cada any la situació és pitjor”. I ja no només s'hi troben els caps de setmana, també els passa en dies feiners “sobretot quan el dia és llarg”. Et trobes amb gent que puja a fer córrer els gossos i els pocs remats que quedem ens trobem tots amb el mateix problema.

A banda dels maldecaps pel ramat, l'elevat nombre de visitants a l'entorn de Collformic els provoca altres problemes. “La major part del Montseny és propietat privada, però la gent entra com si fos casa seva”. Aparquen a tot arreu i ho aixafen tot. “També els sembrats per al bestiar”. I la brossa.

Per tot plegat i amb 60 anys a l'esquena, assegura que li vénen ganes de plegar.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 02/11/2020 16:50