23a sortida de gent gran del Brull

Dilluns, 25 de juliol de 2016
El dimarts 24 de maig, ens hem trobat a l'hora prevista per esmorzar al Castell d'on hem fet via cap a Verdú a l'Urgell. 

Allà ens han rebut i molt atentament ens han guiat en la visita al  Castell que, juntament amb l'església de Santa Maria, formen un conjunt arquitectònic d'una sèrie de construccions d'evolució constant del romànic al gòtic importantíssimes, convivint sense necessitat de competir per a res, torre i campanar.


Hem visitat també l'església de Sant Pere Claver – 1580 / 1654 –  que és fill il·lustre de Verdú i que fou missioner de la Companyia de Jesús a Colòmbia. Claver va dedicar la seva vida a la defensa dels esclaus negres. Per aquest aspecte se l'anomena i és conegut com a “esclau dels esclaus”. 


Tot just acabada la visita, ens hem desplaçat cap a Vallbona de les Monges i hem pogut admirar l'obra tan espectacular del cenobi cistercenc femení més important de Catalunya on juntament amb moltes altres il·lustres abadesses, la Reina Violant d'Hongria muller de Jaume I el Conqueridor, va voler ésser-hi enterrada també. A la dreta de l'altar Major, a l'altre costat, hi ha la princesa Sança d'Aragó filla d'ambdós.
Amb tot, ens hem passat el matí anant a contrarellotge i bé ens mereixem un bon dinar oi? Doncs, així ho hem fet. En acabar, hem fet un passeig per l'entorn més proper. 


L'autocar ens ha vingut a buscar i ruta cap a el Brull i, un cop arribats, oh casualitat, ha aparegut dins una bossa per a cadascú, el “silló” negre de Verdú. Ens hem acomiadat amb rialles i abraçades, tothom cap a casa i... Fins l'any que ve!

 

Darrera actualització: 21.10.2022 | 08:43